Zoeken
  • driesoomen

Weer spelend onderweg

Bijgewerkt op: 6 dec 2020

Welkom op mijn eerste blog. Ik zit er nog wat onwennig mee, maar met wat nieuws te vertellen. Na 2 maanden rollercoasteren komt er nu tijd en inspiratie voor nieuwe ideeën. Misschien fijn om mij zo beter te leren kennen. Een belevenis, want dit is mijn eerste blog ooit.

Ella, mijn lieverd, plotseling overleden na de aanslag door Alzheimer. Geen idee hebbende wat er met zichzelf aan de hand was, onverwacht heengegaan. Mijn zoons en ik waren al heel wat gewend met haar, maar een plotseling afscheid van de wereld na een toeval in het verzorgingstehuis was volledig onverwacht. Heel ontroerend, op haar sterfbed noemde zij onverwachts nog met een glimlach mijn naam. Zij sliep daarna al snel in.


Bitter sweet en mimosabloesem


Kort hierna emigreerde mijn jongste zoon met zijn lieve echtgenote richting Canada. Alsof het allemaal in de sterren stond geschreven. Tussen enkele reizen door (Canada, Marseille en Albanië) speelde zich dit alles af. Ik voel me nu rijker in mijn huisje in Nederland.


En bitter sweet zo is het. En hoe dit voelt? Als een mineur-6 akkoord, mimosabloesem met dat scherpe geel, als bittere chocola met iets te weinig zoet. Met het grote verdriet ook het gemis. Toch blij dat Ella een langere ziekte bespaard is gebleven. Opeens weg haar gekke en onverwachte luimen en buien, welbekend bij veel mensen. Medebewoners in het tehuis en ons overrompelen en verrassen. Geen dag was hetzelfde.


Het stof dwarrelt langzaam neer en de contouren zie ik weer in beter perspectief. Nu voel ik me heerlijk weer mezelf worden en de energie wordt weer meester in mijn lichaam en geest. Wat wil ik allemaal? Genieten, spelen, vrij zijn, andere mensen blij maken, rust vinden in mezelf, gezonder gaan leven… Een nieuw leven beginnen.


Een productie en muzieklessen


Ik heb een klein praktijkje over met bijzondere leerlingen voor gitaar, basgitaar, zang / gitaar en toetsen. Ik geef lekker les in mijn huiskamer met uitzicht op mijn licht verwilderde tuin. Boven teken en schilder ik weer. Verder een duoformatie met een fantastische klassieke zangeres, die alle muziek aandurft met mij. Wat een cadeau. Ik mag mijn collega, studiemaatje en goede vriendin Waldin Roes begeleiden als gitarist, zangpartner en tegenspeler zijn in de productie “Love, Liefde et l’Amour – De Mannen van Coco”.


Vreemd; van veel privéleerlingen naar minder. Dus eigenlijk mijn nieuwe start; muziekatelier met vooral accent op mijn leerproces als acteur, zanger, regisseur, organisator, ticketbureau en administrator.


Ik neem weer graag nieuwe leerlingen aan. Ik studeer zelf met vallen en opstaan, zwem en wandel, geniet van mijn kinderen en bouw voorzichtig hier en daar nieuwe contacten op.

Volgende keer meer.